Тежко въоръжени спецполицаи от секторите Специализирани полицейски сили и Специални тактически

...
Тежко въоръжени спецполицаи от секторите Специализирани полицейски сили и Специални тактически
Коментари Харесай

Спецполицаи охраняват Бургас по Коледа

Тежко въоръжени спецполицаи от секторите  " Специализирани полицейски сили " и " Специални тактически дейности " към ОД Министерство на вътрешните работи Бургас, както и техни сътрудници от жандармерия, патрулират от през днешния ден по в местата с огромно скупчване на хора, каквито са централна градска част - ул. " Александровска " и обособените коледни базари и къщички, в региона на ж.п. гарата и двете автогари, във външния периметър на огромните търговски вериги и моловете.

Това оповестиха от пресцентъра на дирекцията на Министерство на вътрешните работи, уточнявайки, че е допустимо в патрулите да бъдат включени и полицейски кучета.

Целта - инспекции и попречване на груби нарушавания на публичния ред и антитерористични дейности.

" Не се работи по съответен сигнал, а превантивно. Подобни патрули са реализирани и в предишни години, като с изключение на външен периметър се е покривала и вътрешната повърхност в огромни търговски обекти, като това по никакъв метод не е нарушавало естествената комерсиална активност и нормалния публичен живот ", разяснява представителят на полицията Цветелина Рандева.

Междувременно управлението на ОД МВР  Бургас е провело срещи с представители на частните охранителни компании и на извършващите инкасова активност сдружения, с цел да им заостри вниманието да вземат предохранителни ограничения против възможни грабежи на оборотни суми от огромни търговски обекти.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР